Pravzaprav ni potrebno veliko, da postane vaš dom okolju bolj prijazen. Pozabite na  preproge ter izberite lesena tla. Večina preprog je narejenih iz neorganskih vlaken, hitro se umažejo ter so pravo leglo prahu in toksinov. Les v stanovanju pa se bo dolgo ohranil in tudi prostor bo veliko bolj prijazen.

Tkanine iz organskih materialov

eco1.jpg

Povsod tam, kjer uporabljate blago, se odločite za materiale, kot so organski bombaž, svila, lan ali konoplja. Tudi v kopalnici imate lahko organsko zaveso za prhanje namesto plastične. Posteljna pregrinjala in prevleke naj bodo prav tako iz organskih materialov. Vzglavniki naj bodo napolnjeni z organskimi materiali, kot so recimo ajdove luščine, pira, koruzno ličkanje.... Takšen vzglavnik je ne le ekološki, temveč tudi odličen za miren spanec.

eco2.jpg

Okolju prijazna čistila in barve

Za čiščenje uporabljajte naravna in biorazgradljiva čistila, ki so okolju ter vašemu domu veliko bolj prijazna. Ta čistila tudi lepo dišijo – po limoni, divji pomaranči, zeleni mandarini ali cipresi.

Ko boste naslednjič pleskali stanovanje, kupite barve na vodni osnovi. Tako boste v okolje in dom izpustili manj nevarnih plinov, kot bi jih sicer.