Vizualno krhko steklo zaradi svoje transparentnosti daje pohištvu, katerega del je, lahkost in eleganco. Občutljivost stekla uravnava način obdelave, s katerim mu povečajo trdnost in zagotovijo, da se, če se razbije, ne razleti na ostre delce. Kompaktnost stekla med lomljenjem ga naredi varnega za hišno uporabo, saj je možnost poškodbe minimalna.

Privlačna kombinacija stekla z lesom

Kombinacija stekla z lesom ustvarja privlačne pohištvene elemente, še posebno, kadar je v zastekljene dele vključena še osvetlitev. Kontrast, ki ga ustvarja vizualno dojemanje polnega in praznega obenem, je izjemno močan, končni učinek pa je odvisen od velikosti  elementa, količine stekla in lege predmeta v prostoru.

glass_furniture.jpg

Oblikovalske možnosti, ki se odpirajo v kombiniranju stekla z drugimi materiali, so praktično neomejene. Stekleni deli so najpogosteje na višjih mestih, da so zaščiteni pred morebitnimi udarci, pa tudi zaradi vizualnega dojemanja, ki zahteva postavitev lažjih steklenih delov na težje, polnejše elemente. Z igro vertikalnih in horizontalnih smeri elementi pohištva postaenjo bolj dinamični.

Eleganca, poudarjena z enobarvnim videzom

Stekleni deli pa so lahko tudi na spodnjih delih elementov. Čeprav je to neobičajno, v prostoru tako ustvarimo učinek »lebdečega pohištva«. Eleganca je dodatno poudarjena z enobarvnim videzom, izjemno priljubljena je še vedno zelo sijajna bela barva.

kuhinjaaa.jpg

Brezbarvno steklo je vse bolj pogosto tudi v kuhinjah. Zaradi splošnega vtisa takšen dizajn sicer zahteva lepo urejeno notranjost omaric, vendar je skupen učinek izjemno močan in privlačen. Masivni kuhinjski otok lahko vizualno olajšate z steklenimi deli v obliki osvetlenih manjših vitrin. Otok bo videti izjemno privlačen in eleganten, še posebno, če je prostorsko povezan z jedilnico in dnevno sobo. 

Še več primerov uporabe pohištva s steklenimi elementi si oglejte v naši fotogaleriji.