Vendar ne pretiravajte z okrasjem, ampak uporabite pohištvo, ki bo ambientu dalo novo dimenzijo. Dnevno sobo naredite svečano in elegantno z regalom ali komodo za televizor v prefinjenem dizajnu, obogatenem z razsvetljavo, kovinskimi dodatki ali krostali. Bolj ko je dizajn elementa preprostejši, bolj bo dekoracija izrazita. Če ste ljubitelj minimalističnega urejanja, se lahko okras omeji na odsevajočo letvico, ki uokvirja robove pohištva.

Sedežna garnitura in klubska mizica za eleganten pridih

metalik2.jpg

Če se odločite za pohištvo z manj izrazitim svečanim učinkom, lahko enak učinek dosežete s sedežno garnituro, preoblečeno v tkanino s kovinskim ali bisernim sijajem. Prefinjenost boste dosegli tudi s klasično prevleko, če kavč okrasite z okrasnimi blazinicami v nežnih tkaninah z izbranimi vzorci ali svetlikajočimi se nitmi. Ena ali dve blazini v sijajni srebrni ali bakreni barvi bosta imeli odličen učinek.

Svečana in prefinjena je lahko tudi klubska mizica, posebno če izberete večjo. Izdelane v kombinaciji materialov, kot so les, kovina, steklo in usnje, so videti kot prava umetniška dela. Z igro materialov in različnimi tehnikami obdelave stekla nastanejo odlični učinki, ki mizico pretvorijo v prevladujočo točko prostora, s čimer povzdigne vzdušje v ambientu.

Prefinjen nadih jedilnice in predsobe

metalik4.jpg

Jedilnica je prostor za srečanja z družino in prijatelji ter je zaradi tega odlična za ustvarjanje prazničnega vzdušja. Poleg dekorativnih tkanin, ki so najenostavnejši način za dvig razpoloženja, se lahko odločite za mizo in stole, ki bodo ustvarili močan vtis. Črnobele kombinacije, visok sijaj in usnje so z nekaj kovinskimi učinki preverjena formula za svečan občutek.

Če je vhod v vaše stanovanje dovolj prostran, imate na voljo dovolj prostora, da se poigrate z njim. Prefinjenost, glamur in eleganca ob vhodnih vratih naredijo na obiskovalce velik vtis, saj predsobo večinoma doživljamo kot nujni prostor za odlaganje oblačil in obutve. Vendar je lahko veliko več kot to. Postavite vanjo privlačen fotelj, ogledalo s poudarjenim okvirjem ali komodo s kovinskim sijajem. Samo en poudarjen element bo dal prostoru povsem nov značaj.

Postelja kot luksuzno pribežališče

metalik3.jpg

Prefinjena in svečana je tudi spalnica. Poleg posteljnine, ki močno definira ugodje spalnice, je lahko prevladujoča postelja s svojo obliko, velikostjo ali vzglavjem. Visoko vzglavje ponuja raznolike možnosti oblikovanja in okraševanja ter tako tudi ustvarjanja svečanega vzdušja. Z izbiro materialov v beli barvi (z vzorcem ali brez njega) ne morete zgrešiti. Enostavni geometrijski vzorci vzglavja ob diskretnih vzorcih s kovinskim ali bisernim sijajem posteljo spremenijo v luksuzno pribežališče.