Vse se začne že na dvorišču z velikimi okrasnimi kamni in drevesi. Pot nas vodi v notranjost hiše, kjer nas pričaka barvita dnevna soba z mnogimi naslanjači in kavčem, ki obkrožajo črno kavno mizo. Vse je v toplih barvah. Dnevni prostor ima več različnih funkcij – služi kot hišni kino, soba za goste, jedilnica in dnevna soba, zraven pa je še manjša kuhinja, kar pomeni, da je soba odlična za prirejanje zabav.

Igra barv in svetlobe

about_the_gathering_room_of_dream_home_design_for_the_new_year_2011_600x450.jpg

Glavna spalnica, v kateri je masivna postelja, ima zaradi ogromne zastekljene površine prelep razgled na gore, oblikovalci pa so se poigrali z barvami in eno od sten prepleskali v drzno rdečo barvo – skupaj s temno sivo posteljo in rjavimi vrati je učinek sijajen. Če imate iz katerega prostora v stanovanju lep razgled, zakaj ga ne bi poudarili in zasteklili večjo površino stene? Tako bo tudi vaš prostor svetlejši, estetska funkcija pa bo neprecenljiva.

Pojdimo še v jedilnico. Velika jedilna miza je postavljena na izjemno sončnem mestu, udobni stoli, ki spominjajo na pisarniške, in miza enostavne oblike pa podarijo prostoru izjemno moderen videz. Ob jedilnem prostoru je velika kuhinja, ki se je ne bi sramovali niti največji kuharski mojstri. Tudi ta je opremljena sodobno in ima velik kuhinjski otok, ob katerem je tudi nekaj stolov, tako da si posameznik lahko privošči obrok tudi tam.

Zdraviliško udobje glavne kopalnice

about_the_dining_room_of_dream_home_design_for_the_new_year_2011_600x450.jpg

Glavna kopalnica je opremljena s pohištvom iz brezovega lesa in s svojo prestižnostjo spominja na zdraviliški center. Za piko na i poskrbi starinska kad, ki so jo oblikovalci odkrili v lokalnem središču za reševanje arhitekturne dediščine.

V tej sodobno urejeni hiši je zelo dobro poskrbljeno tudi za goste. Soba za goste, katere opremo so navdihnili z mahom in lišaji prekriti ostanki zidovov na posestvu, ponuja začasnim stanovalcem vse prednosti hotela s petimi zvezdicami in udobje doma.

Terasa je prostor, idealen za tiste, ki se želijo nekoliko sprostiti na soncu. Pohištva, z izjemo udobnih ležalnikov, pravzaprav ni, pa saj ga tudi ne potrebujemo. In seveda – da niti ne omenjamo razgleda. Sicer pa naj ne ostane pri besedah. To čudovito hišo si oglejte v naši fotogaleriji.