Nujna je dobra osvetlitev

Za branje je nujna dobra osvetlitev, ki veliko vpliva na to, ali boste čtivo odložili že po petih minutah ali pa boste brali »samo še do konca naslednjega poglavja«. Prepričajte se, da sta v vašem kotičku vsaj dva vira svetobe - zaželeno je, da je eden od njiju naraven. Drugi vir naj bo namizna svetilka, stoječa svetilka, ki se vzpenja nad vami, ali zidna svetilka. Sedite v svoj kotiček nekajkrat ob različnem času, tako boste sami najbolje videli, katera vrsta svetlobe vam manjka.

Izbirajte med masivnimi svetilkami in takšnimi, ki jih boste zaradi manjših dimenzij in diskretnejše oblike kar spregledali. Če imate na voljo več prostora, se odločite za talno svetilko za branje in nekaj manjših namiznih svetilk, ki jih boste razporedili po kotičku.

branjea.jpg

Pomanjkanju prostora navkljub

Najlepše je imeti zasebni kotiček za počitek in branje, v katerem je udoben fotelj, vendar  v vsakem stanovanju zaradi pomanjkanja prostora to pač ni mogočei. Vseeno pa lahko  improvizirate. Imate majhen neizkoriščen prostor, recimo pod stopniščem, ki ni primeren skoraj za nič uporabnega? Nič lažjega, tam si lahko namestite udobno polnjeno vrečo za sedenje ali ležanje, na manjši polici pa naj bo namizna svetilka. Ne pozabite na udobne blazine.

Možnost, da si uredite kotiček za pobeg v svet knjig in sprostitev v stanovanju, je resnično neprecenljiva. Naj bo vaš prostorček s svojimi okrasji enako navdihujoč kot vaš priljubljeni roman.