Termostat nastavite na najnižjo temperaturo, pri kateri se še vedno počutite prijetno. Na primer: za prostore, v katerih sedite, bo dovolj temperatura 21 stopinj Celzija. Za spanje je priporočljiva temperatura 18 stopinj Celzija, če pa nameravate hišo zapustiti za kakšen dan ali dva, potem termostat nastavite na 16 stopinj Celzija. Če boste odsotni dlje, teden ali dva, naj hiša ne bo toplejša od 10 stopinj Celzija.

ogrevanje2.jpg

Višja temperatura na termostatu ne segreje prostora hitreje

termo.jpg

Če nameravate med prazniki organizirati novoletno zabavo, bo vroča atmosfera že sama po sebi ogrela prostor. Tedaj bo dovolj, če boste termostat nastavili na 18 stopinj Celzija. Če želite imeti bolj topel prostor, vedite, da višja temperatura na termostatu prostora ne bo ogrela hitreje, temveč boste le porabili več energije.

Radiatorjev nikar ne prekrivajte z oblačili, ki prostoru le jemljejo toploto. Razmislite, da bi si morda za letošnje praznike podarili termostate, ki jih je mogoče programirati in avtomatsko dvigujejo temperaturo v prostoru.

Uživajte v čaru zime

ogrevanje3.jpg

Vam je prevroče in doma hodite oblečeni v majice s kratkimi rokavi? To pomeni, da grelna telesa premočno ogrevajo vaše stanovanje. Znižajte temperaturo in rajši oblecite topel zimski pulover, obujte si termične nogavice ali se preprosto zavlecite pod odejo. Uživajte!