Kaj naredi gospodinjske aparate energetsko učinkovitejše?

Vsi Electroluxovi aparati, ki imajo simbol zelenega drevesa, so zasnovani s poudarkom na varovanju okolja in nas vodijo k trajnostni prihodnosti. Radi rečemo, da so aparati energetsko stabilni, saj lahko v energetskemu razredu A prihranijo do 35 odstotkov energije v primerjavi s standardnimi napravami razreda A. Vse to so majhne podrobnosti, ki naredijo velike razlike.

Večina pomivalnih strojev Electrolux vsebuje sistem neposrednega vbrizgavanja – inovacijo, ki močno zmanjša porabo vode in izboljšuje program sušenja. Med Electroluxovimi aparati pa lahko izberete tudi edini sušilni stroj na tržišču, ki uporablja tehnologijo toplotnih črpalk in zmanjša porabo energije do 50 odstotkov.

Ročno pranje posode v primerjavi s pomivalnimi stroji

Ali ste vedeli, da sodobni pomivalni stroj porabi le 12 litrov vode za celotno polnjenje in pranje? To je skoraj devetkrat manj od povprečne porabe vode za ročno pranje. Oglejte si naš izračun varčevanja z vodo in videli boste, koliko vode lahko prihrani novi pomivalni stroj. Vaše ekološke prihranke si izračunajte na spletni strani Watersavings. Prihranek lahko izračunate za eno gospodinjstvo, celo mesto ali vso Evropo.

Ekološki prihranki

Vsakič, ko na Electrolux pošlje na trg nov aparat, je ta energetsko učinkovitejši od svojega predhodnika. Z izračunom eko-prihranka lahko vidite, koliko energije, izpustov ogljikovega dioksida, vode in denarja bi lahko prihranili, če bi vse aparate, starejše od deset let, zamenjali z najnovejšimi, energetsko učinkovitejšimi aparati iz Electroluxove ponudbe.