Aston Martin je vrata notranjemu oblikovanju odprl z nevsakdanjo kolekcijo pohištva, ki jo je prikazal pred aprilskim pohištvenim sejmom v Milanu. Le-ta predstavlja združitev vrhunskih industrijskih postopkov z uporabo naprednih materialov, kot sta kevlar in ogljikova vlakna, in tradicionalnih prestižnih materialov, kot so usnje, kašmir in naravni kamen.

Minimalistični in futuristični dizajn

Pohištveno kolekcijo Aston Martin izdeluje podjetje Formitalia Luxury Group, arhitekt Mirko Tattarini Monti in oblikovalec Emanuele Canova pa sta pri oblikovanju povsem sledila smernicam minimalističnega, osnovnega in futurističnega dizajna. Vsi kosi sedežnega pohištva, dopolnjeni z dodatki in razsvetljavo, predstavljajo integrirane rešitve za dom in pisarno.

aston_martin_sofa2.jpg

Zofo Aston Martin so navdihnile zaobljene linije, ki so značilne za to prestižno angleško avtomobilsko družbo. Njen notranji okvir je izdelan iz jekla in lesa, prevleka pa je iz naravnega usnja s polnilom iz lateksa. Zofa sloni na zunanjem okvirju, ki je po želji lahko izdelan iz aluminija s satinirano končno obdelavo ali iz ogljikovih vlaken v črni obdelavi.

Obline spominjajo na prestižni avto

Tudi zofa Chaise Longue je elegantna in sodobna ter takoj vzbudi pozornost s svojim futurističnim oblikovalskim dotikom. Njene obline jasno spominjajo na prepoznavne avtomobile aston martin in so sinonim za udobje in sprostitev na najvišji ravni. Njeno ogrodje je iz ogljikovih vlaken, ki jih krasijo svetli aluminijasti poudarki. Prevleka je narejena iz poliuretanske pene in usnja ali kuhane volne. Obe zofi sta na voljo v več izbranih barvah.