Po navadi je tako, da težava ni v garderobnih omarah, temveč v prostoru, ki ga boste najlažje razgibali in odprli z lastno ustvarjalnosto. Preberite si nekaj nasvetov, kako pridobiti dodatne površine za shranjevanje.

Pohištvo v predsobi uporabite na nov način

prva.jpg

Pohištvo v predsobi, ki ga sestavljajo klopi, stoli in omare za shranjevanje oblači,l lahko postavite tudi v druge prostore. V spalnicah, posebno pa v otroških sobah, uporabite za predsobo izdelano pohištvo in v njem shranite oblačila, plašče in igrače.

Izkoristite stenske niše

Mnoge sobe krasijo niše, ki zaradi majhnosti niso primerne za postavitev pohištva, a so idealne za shranjevanje oblačil. Montirajte vanje kljukice za obešanje oblačil.

Skriti predali

Prazen prostor, ki nastane pod oblekami, ko jih obesite na obešalnike, je odličen za namestitev skritega predala. Vanj lahko shranite čevlje ali druge dodatke. Namestite tudi police – tako boste prostor povečali.

Prostor uporabite učinkoviteje

Vaše omare so dovolj prostorne, vendar pa vanje vseeno ne morete obesiti vseh oblačil, zato namestite dodatke za lažjo organizacijo. Police, predali, kljukice vam bodo pomagali izboljšati prostorske možnosti. Dodali pa bodo tudi nekaj učinkovitosti, da boste hitreje našli oblačila.

Izkoristite hrbtno stran vrat

nasvet3.jpg

Kljukice za obešanje pasov, verižic, torbic in drugih malenkosti naj bodo nameščene tako, da jih boste videli že takoj, ko boste odprli omaro. Hrbtna stran vrat je zaradi enostavnega dostopa kot nalašč za to, hkrati pa boste temu po navadi neuporabljenemu delu dodali nekaj kreativnosti. V garderobno omaro, ki stoji v prostorsko omejeni sobi, namestite po vsej dolžini notranjih vrat ogledalo.

Namestite predalčnike

nasvet6.jpg

Predalčniki so v omarah odlični za shranjevanje manjših oblačil: nogavic, pasov, rokavic, kap, šalov… Namestite jih v  predale v omari in videli boste - vaši novi popolno organizirani omari se kar ne boste mogli dovolj načuditi.

Pospravite omaro

Presenečeni boste, koliko prostora se lahko najde v vaši omari, če oblačila lepo zložite, jih organizirate po namembnosti in barvah. Znebite se vsega, česar ne nosite in ne potrebujete. Nikoli ne veste - morda boste prav med pospravljanjem omare našli dodaten prostor, ki ga potrebujete, ali pa boste po naključju našli ravno tisto majico, ki jo iščete že dve leti.

Prazno steno spremenite v garderobno omaro

nasvet9.jpg

Če imate možnost prenove stanovanja, premislite o montaži drsnih vrat, polic in predalov med prazne stene. Tako boste pridobili veliko, stroški pa bodo minimalni.

Uporabite prenosne vrečke in viseče poličke

Mnoge spletne trgovine in televizijske prodaje imajo v svojo ponudbo vključene tekstilne vrečke in viseče omarice s poličkami ter mobilne sisteme za obešanje oblačil. Ti pripomočki so praktične predvsem za študente, ko načrtujejo daljši obisk pri starših. Prenosne vrečke in predalniki so popolni sistemi za shranjevanje oblačil na krajši rok.

Omejite nakupovanje

Vaše stanovanje je prostorsko omejeno. Poskrbite, da ne boste domov prinašali več oblačil, kot jih fizično lahko sprejmejo vaše omare. Če nove obleke pogosto in radi kupujete, potem stare podarite tistim, ki jih potrebujejo. Tako boste storili dobro delo in pridobili nekaj prostora.