Gre za zelo hvaležno barvo, ki jo lahko uporabljamo v veliko različnih odtenkih, lahko je dominantna ali pa le barva za podrobnosti. Rožnata je všečna, nežna barva, ki lahko prispeva k sproščujočemu in umirjajočemu vzdušju v vašem stanovanju – resnično mu lahko da pridih ženstvenosti.

pink3.jpg

Svetlejše ali temnejše različice te barve lahko uporabite tudi na stenah: kot osnovno barvo ali kot posamezne poudarke na delih sten. Temnejše tone uporabite za prevleke, blazine ali okrasne detajle.

Barve, ki odlično pristajajo rožnati

pink4.jpg

Zelena je kontrastna barva rožnate, zato se ti barvi odlično dopolnjujeta. Poskusite z mehkimi, blagimi odtenki.

Modra – kombinacija bledo modre in rožnate nam da retro videz petdesetih let. Poskusite ju kombinirati s tkaninami v retro slogu, v rožnatih in cvetličnih vzorcih. To je kombinacija, ki bo še posebno dobro videti v kuhinji, ker ima svež in sodoben dekorativni značaj.

Rdeča in oranžna ob rožnati dajeta posebno vroč in začinjen videz. Te kombinacije so idealne za moderne spalnice, hodnike in kopalnice. Kombinirajte jih z vročo, močno rožnato ali pa s svetlimi odtenki, odvisno, kaj vam je bolj všeč.

Rožnata je v kombinaciji s kremno in zlato barvo vedno videti elegantno. S pomočjo teh barv boste dobili staromoden videz, značilen za dekliške sobe, še posebno, če jih boste dopolnili s tradicionalnim slogom pohištva.

Vijoličasta barva ob rožnati poskrbi za mehko, romantično in toplo barvno shemo. Pomešajte rožnato s podobnimi odtenki vijoličaste; tako boste dobili zelo harmonično atmosfero.

Primere uporabe rožnate barve v interjerju si oglejte v naši fotogaleriji.