Najprej se pozabavajte z barvami in pri tem nikar ne pretiravajte. K sodelovanju povabite vse člane družine, ki naj na drevesce postavijo vsaj en okras. Tako bo dogodek postal bolj opazen del praznične ceremonije.

Okraske lahko izdelate doma iz odsluženih materialov: žice, tekstila, papirja, knjig..., dodate lahko v celofan papir zavite bombone, okraske iz testa in gline, gozdne plodove, lupine citrusov...

Zelena barva za pomirjujoče trenutke

zelena.jpg

Ko govorimo o barvah, naj izpostavimo predvsem zeleno. Te naj bo v stanovanju precej. Konec leta zna biti za marsikoga precej stresen čas in prav zelena je barva, ki pomirja. Odlčen kontrast zeleni jelki bodo rdeči okraski, ki naj bodo iz različnih materialov in tekstur.

Rdeča je barva strasti in sreče

rdeca.jpg

Ne pravijo zaman, da rdeča simbolizira radost, srečo, užitke in dolgo ter strastno ljubezen. Prav tako mnogi verjamejo, je to varovalna barva, ki ščiti pred vplivi negativne energije. Brez dvoma je prav rdeča tista barva, ki kljub drugačnim trendom najbolj zaznamuje praznike. Rdeča se lepo poda k naravnemu okrasu – gozdnim plodovom, storžem, vejam – in zlatemu okrasju.

Snežno bela idila v domu

bela.jpg

Po starodavni kitajski filozofiji feng šuj je bela barva brez življenja, zato je naj ne bi bilo priporočljivo uporabljati ob takšnih svečanih priložnostih, kot sta božič in novo leto. V zadnjem času so vedno bolj priljubljene jelke z belimi vejami, ki jih lahko enako lepo okrasimo. Pazimo le, da na drevesce ne obesimo okraske v več kot dveh različnih barvah.

Elegantna vijolična

vijolas.jpg

 Vijolična je barva, ki simbolizira zvestobo, iskrenost, ljubezen in tudi bolečino. Hkrati je to barva, v katero se že stoletja oblačijo plemstvo in visoki cerkveni dostojanstveniki. Jelka, na kateri bo prevladovala vijolična, bo resnično videti posebna, eleganta in čudovita.

Pri okraševanju doma in prazničnega drevesca se prepustite domišljiji in pogumno zakorakajte v barvni svet, ki je vam in vaši družini, ne glede na simboliko in pomen barv, najljubši. Le po vašem okusu obarvani prazniki bodo zares nekaj posebnega.