Klet kot telovadnica ali prostor za druženje

klet_otroci.jpg

Klet v hiši je lahko odličen igralni prostor za otroke. V zimskih dneh lahko majhni otroci vozijo kolo ali rolajo kar v kleti, zato niti ne pomislite, da bi tista betonska tla zamenjali s preprogo. Starejšim otrokom bodo kletni prostori prišli prav za druženje s prijatelji, vendar pa je ne spreminjajte v dnevno sobo, kjer bi vas v slabo voljo spravljali madeži na preprogi ali sedežni garnituri – omislite si pohištvo iz druge roke in vzdržljivo preprogo. Klet naj bo čim bolj prostorna.

Kotiček za umetniško ustvarjanje in modelarstvo

otroski_kot.jpg

Če vaš otrok popolnoma ponori od navdušenja, ko pred njega postavite barvni papir, lepilo in bleščice, potem veste, da je včasih težko vzdrževati red in čistočo v stanovanju. Pri tem pa lahko pomaga točno določen prostor, kjer bo otrok ustvarjal. Izberite kot v sobi, najbolje v dnevni sobi, tja postavite manjšo mizico (po kateri bo lahko otrok tudi risal), manjšo omarico za potrebščine in tudi prostor na zidu, kamor boste otrokove umetnine postavili na ogled.

Igra v nadstropni postelji

play_bed_kids_bedroom.jpg

Postelje v nadstropje so priljubljene zaradi dveh stvari, ki ju otroci obožujejo: zavetja in privzdignjenega položaja. Če obesite odejo čez spodnji del dvojne postelje, takoj dobite odličen prostor za skrivanje. Pa tudi sicer je igra veliko bolj zabavna, če poteka v dveh nivojih. Postelje v nadstropje so še posebno zabavne in primerne, kadar pri otroku prespi kateri od prijateljev. Preprosto dvonadstropno igralno "hišico" lahko, če ste dovolj vešči, izdelate tudi sami.

Prostor za nastopanje

puppet.JPG

Vaš otrok uživa v nastopanju, denimo petju, plesanju ali morda izvajanju čarovniških trikov? V kleti lahko postavite manjši oder in obesite zastore. V trgovini kupite tudi prenosno napravo za karaoke in vaš otrok bo presrečen. Če nimate dovolj prostora, ste lahko tudi sami malo bolj kreativni – poigrajte se s kartonsko škatlo in polivinilom ter svojemu otroku naredite lastno lutkovno gledališče.