Nenajavljen prihod gostov zna biti ob vsej komunikacijski tehnologiji, ki jo imamo danes na voljo, pravo presenečenje, pa vendar veljajo prav nepričakovani dogodki za najbolj vznemirljive in mnogokrat tudi najlepše.

red1.jpg

Če se torej napovejo gostje, vaše stanovanje pa ni kot iz škatlice, se nikar ne vznemirjajte zaradi umazanih oken in rajši zagrnite zavese. Dlake in mucke na sedežni garnituri niso prijeten prizor, ki ga boste v hipu odpravili tako, da si na roke navlečete gumijaste rokavice in konice prstov namočite v vodo. Z rokami pojdite po kavču in dlake se bodo prilepile na rokavice. Kavč bo po dobri minuti videti kot nov, če ga boste prekrili z okrasno odejo ali blazinami.

Uporabne škatle za bolj urejeno kopalnico

skatle.jpg

Časopise, knjige in kataloge zložite v urejeno piramido. Malo je možnosti, da gostje ne bodo potrebovali kopalnice, ki bo videti bolj čista, če boste kozmetične izdelke in druge drobnarije zložili v škatlo, ki jo lahko skrijete v omaro in upate, da vaši gosti niso preveč radovedni. Iluzijo urejenega stanovanja lahko še povečate tako, da v kopalnici prižgete dišečo lučko in obesite sveže brisače.

Dišave za boljši vtis

svece.jpg

Tudi manj urejena kuhinja bo na goste napravila vtis, če se boste znebili neprijetnih vonjav. V posodi z vročo vodo skuhajte cimet, pomarančno lupinico ali muškatni orešček in kuhinja bo v trenutku postala prijetno dišeča.

Oblačila pospravite v omare

cevlji.jpg

Dom bo videti neurejen, če bodo oblačila razmetana po vsemstanovanju. Nereda se boste elegantno rešili, če boste obleke skrili v omaro.