Izjemna omara se imenuje po hiši Badminton v angleškem Gloucesterhireu, domovanju Henryja Somerseta, tretjega grofa Beaufortskega, v katerem je stala do poznih let 20. stoletja. Grof je leta 1726, ko je kot 19-letni mladenič potoval po Evropi, v medičejski delavnici v Firencah naročil omaro, za katero je plačal malo manj kot 600 funtov. Trideset strokovnjakov jo je izdelovalo najmanj pet let.

Skoraj štiri metre visoka umetnina iz ebenovine in brona je okrašena z intarzijami »pietre dure« iz poliranega poldragega kamenja, kot sta lapis lazuli in ametist. Na vrhu omare je okrašena ura. Dragoceni kos pohištva je ostal v lasti družine Beaufort do leta 1990, ko ga je na dražbi za takrat rekordno ceno 15,1 milijona dolarjev kupila naslednica imperija Johnson and Johnson Barbara Piasecka Johnson.

Leta 2004 se je omara Badminton znova znašla na dražbi, kjer je novega lastnika dobila za rekordnih 36,7 milijona dolarjev. Zdaj stoji v zbirki pohištva in slik iz 17. stoletja princa Hansa Adama Liechtensteinskega II. v Liechtensteinskem muzeju na Dunaju.

Lestvico najdražjih pohištvenih kosov si oglejte tukaj.