Če boste v dekoracijo delovnega mesta vložili nekaj truda in ga uredili z vam ljubimi detajli, bo ta postal prijetnejši za vsakodnevno delo. Umetniška dela, plakati in fotografije družine ali hišnih ljubljenčkov bodo v delovno okolje vnesle nekaj topline. Da pa boste imeli tudi delovno motivacijo, se obkrožite s fotografijami tistih reči, ki vas spodbujajo k delu, svetujejo strokovnjaki.

Z izbranimi fotografijami do več motivacije

pisarnafotke.jpg

Če vas na primer veseli dopust na enem izmed jadranskih otokov, si okrog računalnika nalepite fotografije tamkajšnjih prelepih plaž. Če pa varčujete za nov avtomobil, ne bodo odveč fotografije novega lepotca. To vas bo motiviralo, da poprimete za delo, tudi ko boste brez volje.

Z barvami in rastlinami več veselja za delo

pisarna2.jpg

Na počutje pa vplivajo tudi barve. Če vsak dan sedite v pustem sivem okolju, obkroženi z nezdravimi neonskimi lučmi, boste najverjetneje brez volje in motivacije. Če pa boste delovno mesto odeli z vam ljubimi barvami, boste imeli mnogo več veselja za delo.

Zelene rastline vas bodo pomirile in sprostile, oranžna vaza napolnila z optimizmom, beli okvirji slik bodo vplivali na lažje iskanje rešitev, vijolične figurice pa vam bodo zbistrile misli, trdijo psihologi.