Pozorno izberite barvo

Ko urejate tesno kopalnico, je pomembno, da pazljivo izberete barvo zidov. Osnovno pravilo je, da temne barve prostor navidezno naredijo manjši, svetle barve pa ga povečajo. Prepleskajte kopalnico v svetlo pastelno ali belo barvo.

Dodajte razsvetljavo

kopalnica_majhna3.jpg

Izbirajte belo ali rumeno razsvetljavo. Bela bo naredila kopalnico prostornejšo, rumena pa bo povečala občutek ugodja.

Police

Police so odlična ideja, ko vam zmanjkuje prostora v kopalnici. Lahko so steklene ali lesene, odvisno od opreme in sloga druge opreme. Koti po navadi ostanejo neizkoriščeni, zato kupite visečo kotno omarico. Tudi omarica z ogledalom nad umivalnikom je nepogrešljiv del majhne kopalnice.

Ogledala

kopalnica_majhna.jpg

Ogledala niso samo za gledanje, ampak bodo kopalnico vizualno povečala. Če je mogoče, ves zid prekritje z ogledali.

Vidne prepreke

Katera koli vizualna prepreka kopalnico še zmanjša. Vrata kabine za prhanje naj bodo prozorna, najboljša rešitev za kad pa je zavesa za prhanje, ki jo po umivanju povlečete na stran.

Zračnost

kopalnica_majhna1.jpg

V kopalnici brez okna pridejo lepo do izraza stene s tapetami, ki ustvarjajo vtis zračnosti ali slike, ki dajejo vtis, kot da gledamo skozi okno. Kadar je kopalnica obložena s keramičnimi ploščicami, jih dopolnite z vzorcem, ki bo razbil njihovo enoličnost.

Red

Če v kopalnici hranite mnogo drobnarij, bo videti še manjša. Pospravite pribor za ličenje, različne šampone, milo za prhanje in podobno v omarice. Tla naj bodo prosto prehodna, zato izberite viseče omarice. Tudi umazano perilo namesto v talnih košarah hranite v njih ali pa mu namenite prostor drugje v stanovanju.