Voščilnice

voscicnice_reciklirane.jpg

1. Namesto dragih voščilnic lahko vašim najdražjim pošljete voščilo v obliki finančno dostopnejšega pisma ali razglednice. Uporabnikom intereneta pa pošljite brezplačne e-voščilnice.

2. Privarčujete lahko tudi tako, da prerežete lanske voščilnice napol in lepšo stran voščilnice pošljete kot razglednico. Poleg tega boste tudi veliko bolj prijazni do okolja, saj boste razglednice, namesto da jih vržete v koš, reciklirane poslali naprej in s tem nekoga osrečili.

Ovojni papir

3. Namesto dragega ovojnega papirja za zavijanje manjših daril uporabite lepo potiskan časopisni papir. Uporabite na primer del časopisnega papirja s stripom.

4. Tudi z risbicami vašega otroka lahko ustvarite unikaten ovojni papir. Skupaj z otroki ustvarjajte umetnije z akrilnimi, vodnimi ali voščenimi barvami in z vašim edinstvenim ovojnim papirjem darilom pričarajte poseben pomen.

Okraski

5. V času pred božičnimi prazniki v trgovskih centrih pogosto znižajo cene prazničnim okraskom. Izkoristite popuste in vaš dom okrasite s stilom, a varčno.

6. Za okraske lahko uporabite tudi pokovko, ki jo nanizate na sukanec ali vrvico, ki jo napeljete čez stanovanje. Dekoracijo s pokovko lahko popestrite, če poleg nje na vrvico nanizate posušene brusnice.

Hrana

7. Popuste izkoristite tudi pri nakupih hrane. Preglejte tiste nadležne promocijske letake, ki jih prejemate po pošti, in morda zasledite kakšen uporaben popust za pripravo božične večerje.

8. Primerjajte cene! Poznavanje (nižjih) cen določenih izdelkov (po navadi tistih, ki jih najpogosteje kupujete) je lahko odličen način varčevanja med prazniki. Najlažje cene primerjate pri nakupih prek spleta.

Zabava

christmas_home.jpg

9. V času sodobne tehnologije lahko vaše najdražje namesto v kino povabite kar v vašo dnevno sobo. Ustvarite praznično vzdušje, sposodite si klasične božične filme in preživite čas z vašimi najdražji. Slednje je navsezadnje neprecenljivo.

10. Za božični izlet si omislite sprehod po praznično okrašenem mestu mestu oziroma se zapeljite do bližnjega kraja in opazujte čarobne lučke, ki ustvarjajo čarobnost pred prazniki.