1. Vse pohištvo je prislonjeno ob steno

napaka3.jpg

Ena od najhujših napak, ki jih lahko naredite, je, da vse pohištvo primaknete k zidu. Čeprav je v majhnih spalnicah postavljanje pohištva ob steno edina možnost, pa se lahko temu poskusite izogniti v večjih prostorih, kot sta dnevna soba ali jedilnica. Večina misli, da so pohištvo ob zidu prostor naredilo navidezno večji, vendar to ni res. Odmaknite pohištvo vsaj deset centimetrov proč in presenečeni boste nad učinkom.

2. Popolnoma usklajene tkanine

Enake tkanine na postelji, oknih, blazinah – to ni idealna rešitev za dom, ker bo končni učinek monoton in dolgočasen. Splača se poigrati z različnimi teksturami in vrstami blaga. Zanj ne potrebujete veliko denarja, zato bodite drzni. Če dvomite v svoj okus, začnite z majhnimi stvarmi, kot so okrasne blazine, in se nato lotite še drugih tkanin. Dobro izbrani detajli bodo vaš dom naredili živahen – videti bo, kot da ga je uredil profesionalni opremljevalec.

3. Povsem prekriti zidovi

napaka.jpg

To je pogosta in razmeroma banalna napaka. Čeprav ni videti lepo, kadar so stene povsem prazne, pa spet ne velja pretiravati z okraševanjem. Pustite malo prostora, da si oči lahko odpočijejo. Enako velja za tla.

4. Preveč usklajeno pohištvo

Čeprav se sami sebi zdimo zmagovalci, ko uspemo najti pohištvene kose, ki se popolnoma skladajo eden z drugim, to morda ni najbolj posrečena rešitev za ureditev doma – razen če si želite, da bi bilo stanovanje videti kot hotelska soba. Če pa bi radi dom uredili izvirno in usklajeno z vašo osebnostjo, lahko brez strahu prodate ali podarite tisto klubsko mizico, ki se povsem sklada s polico za knjige in omarico za telefon. Z nekaj ročnih spretnosti lahko pohištvo tudi prebarvate ali ga kako drugače spremenite in okrasite, da bo dobilo novo, svežo podobo.

5. Nočna mora, imenovana bež

napaka2.jpg

Na stotine nians barve bež v sobi – to je samo še en zanesljiv način, da stanovanje spremenite v hotel. Čeprav je bež hvaležna barva, pa z njo ne pretiravajte. Če so že stene prepleskane v to barvo, potem prostor osvežite s pisanim pregrinjalom za kavč, barvitimi blazinami na stolih ali lepimi barvnimi detajli.