Chris in Ruby sta specializirana za industrijsko in notranje oblikovanje, pri svojih projektih pa se osredotočata predvsem na oblikovanje pohištva, urejanje sejemskih prizorišč in stanovanjskih ambientov.

rubi2.jpg

»Najino delo je povezano z različnimi pristopi, ki naju vodijo do končne rešitve oblikovnega problema. Vsak izdelek ima lastno zgodbo. Izhodišče najinega pristopa je uporabnost izdelkov, ki je povezana s spreminjanjem naših navad, pametnimi načini uporabe materialov, proizvodnimi procesi… Za naju je dizajn oblika komunikacije med oblikovalcem in uporabnikom, zato poskušava oblikovati na kreativen način, pri tem pa uporabljava različne elemente: humor, kritiko, filozofijo in poezijo," pojasnjujeta oblikovalca.

Stoli s karakterjem

rubi1.jpg

Med številnimi izdelki, ki sta jih oblikovala, sta posebno ponosna na kolekcijo dodatkov za stole The Personality Socks. Gre za nogavice, ki jih navlečemo na noge stola, tako  da vsak stol dobi lasten karakter – umirjen ali ekstravaganten – odvisno od tega, kdo bo sedel na njem. Poleg dekorativne vloge pa so nogavičke tudi uporabne. Služijo predvsem kot odlična zaščita proti talnim praskam in odrgninam. Oblikovalca sta tako združila uporabnost in zabavno plat oblikovanja – kar je vodilo vseh njunih projektov – ter ustvarila nenavadno, zanimivo in ne drago darilo, ki ga lahko za praznike podarite tistim, za katere radi rečemo, da imajo doma že vse.

Uporabna deska za rezanje zelenjave

rubi3.jpg

Poleg pisanih nogavičk boste v njuni kolekciji našli še niz duhovitih in uporabnih dodatkov za dom. Med njimi je tudi deska za rezanje zelenjave Transfer, ki s svojo priročno obliko omogoča, da vanjo vstavite krožnik, vsebino z deske stresete neposredno nanj ter nadaljujete z rezanjem.

Postelja za aktivno preživljanje časa

rubi5.jpg

Naslonjalo postelje, ki nosi delovni naslov 360 stopinj, lahko nastavljamo na različne višine, tako da lahko beremo, jemo, pišemo… ali pa ga lahko glede na lastne želje obrnemo celo navzdol.