33-letna pariška umetnica Anastasia Elias uporablja kartonske tulce, ki ostanejo od toaletnega papirja, za umetniška dela. To je dokaz, da umetnik za izražanje kreativnosti ne potrebuje dragih materialov. Kot vsestranska umetnica je doslej imela že nekaj razstav. Pri svojem delu uporablja različne materiale in tehnike, ilustrirala je tudi nekaj knjig, vendar pa je medijsko pozornost privabila prav z miniaturnimi postavitvami iz neuglednega kartonskega papirja.

Svoj delovni proces Eliasova opisuje takole: »S škarjicami izrezujem različne oblike in miniaturne prizore iz vsakdanjega življenja, ki nastajajo iz materiala, kot je kartonski tulec. Potem, ko izrežem želeno obliko, jo postavim v tulec, znotraj katerega zaživi. Za izdelavo ene miniature potrebujem približno dobro uro.«

eco1.jpg

Velika potrpežljivost in natančnost

Eliasova je nedavno imela tudi prvo razstavo kartonastih miniatur z naslovom Paper Cuts Rolls v galeriji sredi Pariza. Kritiko so jo pohvalili in jo označili za rezultat Anastasijine izjemne koncentracije, natančnosti in potrpežljivosti. Med motivi so predvsem pejsaži, ki prikazujejo živali in naravo, jate ptic, prizore s safarija, nogometaši, boksarji in prizori iz vsakdanjega življenja. Pozornosti so biledeležne tudi njene miniature, natisnjene na majice in prenosne računalnike.

Preden torej zavržete kartonski tulec, razmislite, kako bi iz njega lahko izdelali zanimiv okras.

Ideje za izdelke najdete v fotogaleriji.