Skrb za okolje tudi med Olimpijskimi igrami

Stolp je pravzaprav velika sončna elektrarna ob morju, ki bo čez dan proizvajala sončno energijo.Neporabljena energija bo namenjena črpanju in skladiščenju morske vode. Ta bo ponoči poganjala turbine in proizvajala energijo za Rio. Stolp tako na simbolični ravni poudarja pomen globalnih prizadevanj za zmanjševanje škodljivih emisij ogljikovega dioksida, okolju prijaznega bivanja in varčevanja na vseh področjih tudi med Olimpijskimi igrami.

stolp.jpg

Energija, ki jo bo proizvajal stolp, bo napajala olimpijsko vas, mestno infrastrukturo in sistem za vizualne učinke, ki se v obliki vodnih slapov prelivajo prek stavbe. Arhitekti studia RAFFA so pojasnili, da slapovi simbolizirajo naravo in njeno moč.

Restavracija in ploščad za skoke z vrvjo

rio_tower.jpg

Obiskovalci bodo lahko do stolpa dostopali po trgu in amfiteatru na višini 60 metrov nad morjem, ki sta namenjena tudi druženju na prostem. Do vrha 105 metrov visoke stavbe, kjer je tudi restavracija, ki ponuja prekrasen pogled na morje, vodi dvigalo. Za vse avanturiste so projektanti oblikovali tudi posebno ploščad na višini 90,5 metra, ki je namenjena skokom z elastično vrvjo.