Beckhamova želita svojim otrokom le najboljše. Zato sta se pred rojstvom četrtega otroka lotila temeljite prenove svojih dveh stanovanj v Londonu in Los Angelesu. Ekipa notranjih oblikovalcev – vsakemu izmed njih plača Victoria po 700 evrov na uro – si prizadeva po svojih najboljših močeh zadovoljiti želje zvezdniškega para.

Harmonija in pozitivne vibracije

becks3.jpg

36-etna nekdanja pevka skupine Spice Girl je posebej za prenovo stanovanj naročila dekoracijo, ki navdih črpa v feng šuju. Starodavna kitajska filozofija poskuša s svojimi načeli v dom vnesti kar največ skladnosti in uravnotežiti življenjske sile. Dojenček naj bi se rodil sredi poletja in mediji že ugibajo, da bosta zakonca takrat bivala v svoji londonski vili. Posh bi rada v dom rada vnesla pozitivno energijo, prav takšno, kot jo je imela španska rezidenca, v kateri je družina živela, ko je David igral za Real Madrid.

becks1.jpg

Victoria naj bi za razkošno pohištvo v orientalskem stilu, vetrne zvončke in flavte iz bambusa, ki v stanovanje vnašajo srečo in energiji omogočajo prost pretok, namenila okrog 400.000 evrov.

Prastara kitajska filozofija

fengsuj.jpg

Feng šuj je prastara kitajska umetnost urejanja prostora, ki se ukvarja z energijskimi tokovi in energijskimi polji. Zasnovan je na podzavestnem dojemanju okolja, na čisti intuiciji. V bistvu gre za vprašanje, katera pravila urejanja prostora je treba uporabiti, da bodokar najbolj podpirala telesne in duševne sposobnosti človeka.

Mojstri feng šuja so v svojih raziskovanjih skozi tisočletja odkrili tudi simbole, ki jih naša podzavest pozitivno sprejema in ustvarja ugodno atmosfero. Mednje sodijo prispodobe, ki izražajo rast, vitalnost, kreativnost, celoto, zdravje in navdih. To so lahko nebesna telesa, krogi, lepe pokrajinske slike, bujno rastoče rastline in cvetje, bister gorski potok, smejoči se in zadovoljni ljudje, osebe, ki izžarevajo ljubezen ali prijateljstvo, duhovni mojstri, priljubljeni, ugledni umetniki in podobno.

Kdor vključi tovrstne simbole na ustrezen način v svoje bivalno in delovno okolje, si lahko obeta večje možnosti za srečo in uspeh tako doma kot na poslovnem področju.