Azijski slog

azijska.jpg

Če iščete slog, ki bo v vašo kuhinjo vnesel harmonijo in ravnotežje, potem se odločite za umirjeno različico v azijskem slogu. Naravni elementi, kot na primer bambusov parket ali kamnita tla, bodo odlična v kombinaciji z ravnimi arhitekturnimi linijami. Paleta barv naj bo enostavna in svetla, kuhinjski elementi pa naj bodo del celotne zasnove. Avtentični azijski detajli, kot so na primer umetnine in papirnate luči, bodo kot nalašč za izpopolnitev novega videza vaše kuhinje.

Stil planinske koče

koliba.jpg

Pri kuhinjah, ki so urejene v preprostem planinskem slogu, je najpomembnejša enostavnost. Sproščen in neformalen stil bo odličen, če bi radi v kuhinjski prostor vnesli sproščenost. Poiščite kuhinjske elemente in pohištvo, ki bodo v barvi svetlega lesa ali pa obarvajte že obstoječe elemente v belo barvo. Na odprte police lahko postavite svoje najlepše kose posode in druge lepe detajle.

Mediteranski slog

med.jpg

Mediteranska kuhinja je živahna in kombinirana s teksturami, ki dajejo vtis starinskosti in toplote. Za ta stil so značilni arhitekturni detajli kot so loki; barvna paleta pa naj sega od rumene, prek peščene in oranžne do rdeče. Starinska miza iz družinskega nasledstva je obvezna za družinska srečanja. Zato pri opremljanju kuhinje jasno ločite območje, v katerem se pripravlja hrana, od tistega, kjer boste sedeli. Na stene dodajte barve in karakter preteklih časov, dodajte starinske krpe in posodo ter na kuhinjske omarice namestite starinske ročaje.

Kuhinja v angleškem vaškem slogu

ang.jpg

Kuhinja, opremljena v prijetnem vaškem slogu, združuje tradicionalni stil s kančkom kmečkega. Svetla paleta barv, staro pohištvo in zavese z motivi cvetlic in sadja so le nekateri izmed enostavnih načinov, da boste v vašo kuhinjo vnesli omenjeni slog. Delovne površine naj bodo enostavne za vzdrževanje, kot so na primer opečne in kamnite. Za bolj topel ambient pa izberite kuhinjske omarice v barvi višnje.

Slog francoskega šarma

mod.jpg

Kuhinja opremljena v slogu francoskega šarma je prijeten in topel prostor za družinska in prijateljska druženja. Barvna lestvica, ki sega prek modre, rdeče, zelene do rumene, odraža naravo; stene in omare pa imajo pogosto videz izrabljene površine oziroma starinskega videza. Starinsko pohištvo, različni sloji materialov in detajli, kot so na primer steklenice in pletene košare, so odlični za francoski vaški slog.

Kuhinja v modernem slogu

fr.jpg

Če želite na vaše goste resnično narediti vtis, potem izberite moderen stil kuhinje. Opremite jo z minimalističnimi kuhinjskimi omaricami preprostih linij, ki naj bodo izdelane iz industrijskih materialov; delovne površine pa naj bodo iz betona ali nerjavečega jekla. Pri barvah izbirajte med belo in črno ali pa uporabite eno izmed močnih barv, v katero boste odeli celoten prostor.