Zato za svoje kosmatince ustvarite isto organizacijo in pravila, kot za ostali del družine. Preberite si nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri tem, da bo vaš dom postal vsaj za silo urejen.

Koliko stvari dejansko potrebujejo?

Ta nasvet lahko sicer razširite na kakršnokoli organizacijo. Koliko reči vaši ljubljenčki resnično potrebujejo? Dejstvo je, da se boste morali, če boste želeli ohraniti urejen dom, določenim rečem odpovedati. Lasniki psov imajo pogosto v hiši mnogo igrač, od katerih jih je veliko pokvarjenih, ali pa se pes z njimi ne igra več.

igrace.jpg

Tudi lastniki mačk imajo doma žogice in igrače, ki jih sčasoma založijo, izginejo neznano kam in se izgubijo. V stanovanju naredite čistko in pustite le stvari, ki jih ima vaš kosmatinec najraje.

Kupite omarico, namenjeno le vašemu ljubljenčku

Razmislite o nakupu omarice, namenjene shranjevanju njegove hrane, priboljškov, igrač in pripomočkov. Lahko jo kupite v trgovini za domače živali, ali pa jo naredite sami. Vanjo lahko pospravite tudi plastične vrečke, povodec, ščetke in še kaj. Prepoznajte potrebe vašega psa ali mačke in nato kupite tisto, kar bo najbolj primerno za vaš dom.

obleke.jpg

Ljubljenčku posvetite prostor ali sobo

To je seveda odvisno od velikosti vaše hiše ali stanovanja, a razmislite, če morda vaš ljubljenček za svoje stvari potrebuje več prostora. To je lahko hodnik, garaža, klet, podstrešje ali pa kakšna prosta soba, ki je ne uporabljate. Tam lahko pustite škatle z njegovo hrano, pa tudi igrače in druge njegove stvari.

Igrače lahko pospravite v prozorne škatle, da jih boste lahko drugič hitreje našli. Ko boste imeli vse stvari na istem mestu, bo ostali del hiše zagotovo bolj pospravljen.

muca.jpg

Pomembna dokumentacija naj bo na varnem

Papirje o zdravstvenem stanju, cepljenju ter obiskih veterinarja imejte spravljene tam, kjer tudi sami hranite pomembne dokumente. V primeru požara ali kakšne druge nevarnosti, boste imeli do dokumentacije enostaven in hiter dostop.