Zlata barva simbolizira zlato, dragocen material, povezan z blagostanjem in bogastvom. Čeprav vse, kar se sveti, še ni zlato, pa zlata barva v interjer vnaša blišč in razkošje. Zlato je treba znati kombinirati z drugimi barvami; povezana je s klasičnim razkošnim slogom, pogosto pa jo najdemo na lučeh. Te so lahko pozlačene s pravimi zlatimi lističi ali prahom.

zlata3.jpg

Okvirji slik so bili v zgodovini umetnosti vedno poudarjeni z zlato. Ne glede na to, ali gre za klasično ali sodobno opremljen interjer, se bodo umetnine vanj lepo vključile. Prav tako lepa bodo tudi ogledala z zlatimi okvirji.

Zlati poudarki za modernejše stanovanje

zlata4.jpg

Moderno opremljeno stanovanje uporablja zlato na stenah, okvirjih, preprogah, vratih, v dekoracijah in zavesah...Zlata bo najbolje prišla do izraza v prostorih, kjer ni preveč pohištva.

Stene lahko obarvate v zlati sij, vendar bo vtis mnogo lepši, če boste poudarili le eno steno v prostoru. Za modernejši videz kombinirajte zlato z antracitno sivo, klasičnemu slogu pa se boste približali z odtenki zelene v barvi pistacije, temno modre in temno rdeče.

zlata1.jpg

V kombinaciji s črno bomo dobili kraljevsko kombinacijo. Črni stoli z zlatimi robovi in zlatimi detajli naj bodo postavljeni v centru prostora. Ta bo tako postal glamurozen.

Zlata je zelo lepa tudi v kombinaciji s srebrno. Ena izmed njih naj prevladuje, z drugo pa poudarite detajle.