Pisani stenski mozaik

m.jpg

Nalepite na steno enako velike barvne papirje, da dobite mozaik. Pri tem uporabite takšen lepilni trak, ki ga po uporabi enostavno odlepite od stene. Dekoracija bo lepo prišla do izraza, če boste z njo prekrili steno za posteljo.

Stenska umetnost

srca.jpg

Uporabite preprost motiv, kot so na primer srca in z njimi v zanimivih kombinacijah polepšajte steno. Prilepite jih na podlago iz stiropora, tako da bodo od stene malce odmaknjeni – dobili boste zanimivo reliefno postavitev.

Stenski dekor iz vrvi

preja.jpg

Na steno lahko v obliki kroga, zvezde ali kateregakoli drugega poljubnega lika pribijete žebljičke in jih povežete z barvno prejo. Tako boste dobili zanimiv raster, ki bo na unikaten način polepšal videz vaših sten.

Pisano drevo 

listje.jpg

Na steno lahko s pomočjo lepilnega traku nalepite drevesno deblo, ki mu poljubno dodajate veje in liste. Za to bodo odlične samolepilne tapete različnih barv in vzorcev, ki se jih da kasneje, ko se jih boste naveličali, enostavno odstraniti. Na voljo v ljubljanski trgovini Sisi. Lahko pa drevesne veje okrasite tudi z različnimi kosi blaga v obliki listov.

Plakat slavnega umetnika

matisse.jpg

Za izhodišče lahko vzamete tudi kakšno izmed umetnin, na primer sliko Le Gerbe Henrija Matissa. Čez predlogo, ki jo lahko tudi povečate, položite transparenten papir in naj narišite motive. Prenesite jih na barvni kolaž in izrežite ter nalepite na steno. Dobili boste  velik plakat s pisanim listjem.