Poleg značilne osvetlitve s z belo svetlobo uvajajo najnovejši trendi tudi RGB LED-trakove v barvah: rdeči, zeleni in svetlo modri. Morda se nekaterim takšne rešitve zdijo pogumne, a velja poudariti, da se drznost obrestuje, saj končni učinek preseže pričakovanja. Če boste izbrali intenzivno barvo svetlobe, jo uporabite tudi pri drugih detajlih. Tako boste dobili harmonično povezan in zračen prostor.

Nove dimenzije kuhinje in jedilnice

ledkuhinja.jpg

LED-osvetlitev v kuhinji je lahko zelo impresivna. Lahko jo izpostavimo in dobili bomo vodilni element - pri osvetlitvi delovnih površin in v notranjosti kuhinjskih omaric – ali prijetno diskreten detajl, kadar pride do izraza njena dekorativna vloga. Z vgrajeno LED-razsvetljavo dobi kuhinja novo prostorsko in vizualno dimenzijo, zato deluje prijetnejše.

Vitrine ali komode v jedilnici z vgrajeno LED-razsvetljavo dajo temu prostoru novo estetiko. Steklena jedilna miza, ki odseva svetlobo s pohištva, bo še povečala učinek. Jedilnica ni več le prostor, namenjen obrokom, temveč je vedno bolj tudi prostor druženja in užitkov. Poigrajte se s svetlobnimi učinki in uživajte v zanimivih učinkih – ti bodo še privlačnejši, če ste izbrali modro ali vijolično barvo svetlobe.

Večerni sij dnevne sobe

leddnevna.jpg

Dnevno sobo lahko z LED-osvetlitvijo polepšamo na različne načine, prav vsak od njih pa je privlačen in zanimiv. Pohištvo v oblikovnem smislu zaradi vgrajene osvetlitve ni v ničemer prikrajšano, temveč le obogateno. Posebni učinki takšnega pohištva so posebno opazni zvečer, ko do izraza pride predvsem njihova dekorativna vloga.

ledpolice.jpg

Zelo diskreten, vendar eleganten in vpadljiv način uporabe LED osvetlitve je polepšanje steklene police. LED-svetlobni trak je nameščen na steno oziroma na zadnji rob steklene police, ki s stikom police in stene postane neviden. Svetloba zasije skozi stekleno površino in osvetli polico. Neviden izvor svetlobe in končni učinek takšne diskretne, a impresivne razsvetljave je vedno bolj priljubljen del stanovanjske dekoracije.

Bolj privlačna spalnica

ledspalnica.jpg

LED-razsvetljava je priljubljena tudi v spalnicah. Prostor, ki je namenjen predvsem počitku, sprostitvi in ugodju, je idealen za igro svetlobnih učinkov. Končni videz je odvisen od barve svetlobe, mesta vgradnje in količine svetlobe.

Najnovejši trendi pa LED-razsvetljavo povezujejo tudi z vgradnimi omarami, ki so sestavni del spalnic in garderob. S kombinacijo barv in zanimivih materialov je LED-razsvetljava osnovni dekorativni element, ki spreminja omare v opazne elemente.

Domišljijska otroška soba

LED-razsvetljavo lahko v otroško sobo vključimo na številne domišljijske načine, s čimer postane prostor bolj dinamičen in kreativen. S takšno osvetlitvijo poudarimo pano nad pisalno ali igralno mizo, dele postelje, knjižne police, nočno omarico ali kateri koli drug del sobe.