Nove lestence in svetilke odlikujejo čiste in enostavne oblike, ki spominjajo na lebdeča telesa, „odporna“ na gravitacijsko silo. Prosojna, najpogosteje bela, črna ali rdeča svetila tako ovalnih kot tudi popolnoma ostrih linij (oblika kvadrata ali pravokotnika) so pogosto postavljena v vrsti in prevladujejo v  prostoru.

Vrača se kristal

Po drugi strani pa se pojavljajo zanimive mešanice svetilk futurističnih oblik in klasičnih lestencev, na katerih ni nobenih odvečnih elementov. Kristal igra pri svetilih ponovno pomembno vlogo, vendar so tokrat kristalčki nanizani v resice, ki enostavno obliko pretvorijo v prefinjeno in bleščavo.

kristalna_luc1.jpg
kristalna_luc2.jpg

Narava se izkazuje v lestencih, ki spominjajo na šopke cvetlic, na preplet drevesnih vej ali kristalni slap – to so nedvomno primerne oblikovalske rešitve za moderne prostore.

Novi trend za vsak prostor

Novi trend se odlično vključi v vsak prostor. Lestenci in svetilke, ki so večinoma iz stekla, plastike ali kristala, odlično pristajajo v moderen, minimalistično opremljen prostor, zelo dobro pa so videti tudi poleg rustikalnega poda ali kosov stilnega pohištva. Kot nalašč so prav tam, kjer poskušamo harmonično spojiti moderno in klasično, pri čemer razvetljava igra glavno vlogo.

svetila.jpg

Nove oblike svetil navdušujejo predvsem mlade, ki si želio v stanovanje vnesti nekaj nenavadnega, novega, vpadljivega, obenem pa neagresivnega. Svetila pa bodo všeč tudi tistim, ki bi radi brez večjega tveganja ali trošenja v ambient vnesli nekaj prefinjenosti in svežine.