Iskreno povedano se sama ne znajdem, ker je prostor tako natlačen in teman. V mislih imam nekakšen »orientalski« prostor živih barv. Omeniti moram, da imam na razpolago veliko zaprtih elementov v hrastu in rjavo vogalno sedežno iz treh ločenih elementov, ki bi jih preoblekla v pralni material. Imam tudi ogromno slik na papirusu, ki imajo črno podlago in okvir v zlati barvi. V arhivu imam tudi modernejšo sliko (1,30 krat 1,30 m) rdečih, srednje modrih, oker in zelenih geometrijskih likov. Glede na moje minimalne prihodke bi rada imela malo atraktivnosti vsaj v barvah tekstila in sten. Vse dobro vam želim! Solistka iz Šiške

Po branju vaših želja vam predlagam naslednje:

Opaž na stropu prebarvajte z belim prekrivnim lakom. Ta poseg bo v hipu bistveno doprinesel k svetlosti prostora. Stene prepleskajte z belo barvo, razen stene, ki ima višino 1,3 metra. To prebarvajte v močno oranžno barvo. Pohištvene elemente, ki so temni, prebarvajte prav tako z belim prekrivnim lakom. Delo je nekoliko zahtevnejše, vendar bo učinek vreden truda.

Sedežno garnituro, žal niste navedli dimenzij, pretapecirajte z blagom v oranžni barvi. Svetujem vam, da v pestri ponudbi tapetniškega blaga izberete blago, tkano kot žakljevina. Za podporo nog pa si lahko kupite manjšo tapecirano kocko in jo oblečete v enako tkanino, kot bo sedežna. Kocko lahko dobite v vseh pohištvenih centrih za zelo malo denarja.

Veliko sliko lahko umestite nad sedežno garnituro, preostale pa po lastni presoji, vendar ne preveliko število, da ne bo prostor preveč natrpan.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.