S kuhinjskimi vozički do dodatnih površin

Kuhinjski vozički in otoki so odličen način, da kuhinja postane prostornejša. Delujejo kot kuhinjsko pohištvo, ponujajo pa dodatne površine za pripravo hrane. Če se boste odločili za kuhinjske vozičke, ki pridejo zelo prav, če sta jedilnica in kuhinja ločeni, vanje raje vložite več denarja, saj boste tako dobili bolj vzdržljiv model, ki ga boste lahko uporabljali dalj časa.

floki.jpg

Namestite v kuhinjske omarce ali nad kuhinjski pult kljuke za obešanje – veliki lonci in ponve zavzamejo veliko prostora v omaricah in na policah. Zakaj jih ne bi obesili na kljuke in s tem pridobili ogromno prostora? Obesite lahko tudi velike zajemalke in drug kuhinjski pribor.

Omislite si odprte in kotne police

Odprte police vam omogočijo slogovno dovršen in hkrati uporaben način shranjevanja različnih stvari, kuhinji pa dajo tudi pridih sproščenosti in odprtosti. Dodaten prostor nad kuhinjskim pultom pride zelo prav za hranjenje kozarcev, lončkov, začimb in drugih drobnarij, ki bi se sicer valjale naokoli.

odprte_omare.jpg

Izkoristite kote, ki so v večini kuhinj popolnoma neizkoriščeni. Uporabite prostore v kotih tako, da vanje vgradite kotne police. Lahko so večje (za posode in pribor) ali manjše (za začimbe, okrasne predmete…). V vsakem primeru boste pridobili veliko prostora.