Kotliček iz lesa, obložen s svincem

Kotliček je bil narejen iz lesa, v notranjosti obložen s svincem, imel pa je tudi svinčen plovec in zaklop, ki sta služila kot sistem za sprostitev vode. Geberitov leseni splakovalnik je bil prvi registriran patent, tehnologija pa je še danes skorajda enaka. Leseni kotliček je tako predhodnik vseh Geberitovih splakovalnikov in s tem tudi večine splakovalnikov po svetu.

geberit1.jpg

Tehnologija je zadnjih sto letih zelo napredovala in danes je lesen splakovalni kotliček le še nostalgičen spomin. Zahteve po varstvu okolja narekujejo sodobne tehnološke rešitve za kopalnico, ki so osredotočene na zmanjšanje porabe vode. Geberitu je z inovativnimi rešitvami, kot je varčno dvokoličinsko splakovanje, uspelo zmanjšati količino porabljene vode, pa tudi v proizvodnji stremi k čim večji ekološki naravnanosti.

Ekološki ste lahko tudi v svoji kopalnici

Splakovanje stranišča je pravzaprav velika potrata, a higienska nuja. Z dvokoličinskim splakovanjem in tehniko splakovanja s tipko stop za prekinitev toka vode je Geberit v svoji panogi kot pionir postavil nove standarde. Varčni Geberitovi splakovalniki omogočajo dvokoličinsko splakovanje s tremi ali šestimi litri in v primerjavi s standardnimi devetlitrskimi splakovalniki prihranijo tudi več kot 60 odstotkov vode.

geberit3.jpg

Vsa prizadevanja za okolje pa Geberit uspešno združuje in nadgrajuje z vrhunskim dizajnom, ki v kopalnico pripelje dovršeno estetiko in poseben pridih intimnega razkošja. Vse to z mislijo na naravo in kakovost bivanja.