Klimatske spremembe in onesnaževanje okolja so se dotaknile posameznikov in oblikovalcev po vsem svetu, ki imajo izjemen vpliv na pohištveno industrijo. Okolju prijazno pohištvo se je naselilo že v skoraj vse kotičke sveta in je močno spremenila razumevanje lepega ter uporabnega pohištva. Ekološki materiali, ki jih lahko po koncu uporabe recikliramo, postajajo sestavni del razumevanja kvalitetnega pohištva, četudi je to dražje.

Večnamenska uporabnost modularnega pohištva

color2.jpg

V stanovanjih je zaželeno modularno pohištvo, ki ga lahko prilagajamo našim željam in potrebam. Postavimo ga lahko v vsak prostor in ga nadgrajujemo do poljubnih dimenzij ter se igramo z vidnimi in skritimi elementi. Modularno pohištvo je kot nalašč za stanovanja, ki jim primanjkuje prostora za shranjevanje knjig in drugih drobnarij. Uporabimo ga lahko kot televizijsko omarico, knjižno polico in še marsikaj drugega.

Pohištvo za urbane nomade

gube1.jpg

Z rastjo prebivalstva postajajo mesta prenatrpana. Raziskave kažejo, da večina prebivalcev urbanih sredin tam ni bila rojena in živi v najetih stanovanjih. Zaradi visokih najemnin so možnosti ljudi za nakup pohištva omejene. Ti se ozirajo k cenovno ugodnim in ne preveč trpežnim kosom, ki jih bodo kasneje, ko si bodo lahko privoščili nakup kvalitetnega pohištva, zamenjali. Proizvajalci pohištva so posebej za urbane nomade začeli proizvajati kose, ki jih je možno reciklirati, so okolju prijazni in trajnostno naravnani.

Jasne in svetle barve

color1.jpg

Za polepšanje stanovanja si velja v prihodnjem letu privoščiti jasne in mehke barve. Kljub temu, da gre predvsem za pastelne odtenke, ki jih največkrat povezujemo z otroškimi sobami ali spalnicami, lahko z njimi polepšamo pohištvo ali stene kjerkoli v stanovanju. Barve, kot so jabolčno zelena, rožnata in rumena, bodo med najopaznejšimi v letu 2011.