Najsi gre za potiske v obliki leopardjega vzorca ali zebrinih prog, ovčje volne ali odtisov kravjih lis - pohištvo, dekor, gospodinjski pripomočki, tekstil in drugi stanovanjski pripomočki so se zaljubili v živalske motive. Prodaja tovrstnih izdelkov se je v primerjavi z lanskim letom povečala kar za sto odstotkov.

»Leopardji vzorec povezuje oblikovanje interjerjev z modo, » pojasnjuje Kate Mooney, vodja enega izmed vodilnih podjetij za prodajo pohištva v Veliki Britaniji. »V različnih odtenkih črne in karamelne je odgovor, kako to zimo poudariti in vnesti v dom pravi odmerek teksture, vzorcev in toplote.«

Živalski vzorci za tople zimske dni

animal_print_decor_trends.jpg

Živalski potiski so kot nalašč za poudarke, ki jih stanovanje v mrzlih dneh tako nujno potrebuje. Poskusite z okrasnimi blazinami, preprogami… Če vam eksotični vzorci niso pisani na kožo, poskusite z lesenimi tlemi in v usnje preoblečenim pohištvom. S slednjim lahko obdate vse od ogledal, taburejev in jedilnih stolov do škatel za shranjevanje drobnarij.

Kljub temu, da bo zima mrzla, pa z vzorci ne pretiravajte. Za topel in lep dom boste potrebovali le nekaj detajlov, ne pa celega živalskega vrta.