Stenski ekošik, ki uporabnike nagovarja k sodelovanju pri varčevanju z energijo,  kot sta voda in elektrika, in odpravljanju potratnih potrošniških navad, je najnovejši hit, ki osvaja privržence zelenega načina bivanja po vsem svetu. Britansko podjetje Hu2 je predstavilo prvo kolekcijo stenskih nalepk, ki na zabaven način popestrijo stene, hkrati odločno trkajo na našo ekološko zavest.

nalepketus.jpg

Peščena stenska ura, ki odmerja čas štirih minut, primernih za prhanje, in preprečuje, da bi bila kopalnica predolgo zasedena, hkrati pa zmanjšuje tudi račun za vodo, je odličen hišni pripomoček. Vse stenske nalepke Hu2 so izdelane iz ekološke PVC-folije in so natisnjene s črnilom rastlinske izdelave.

Hu2 je član Svetovnega sklada za naravo (WWF) in po svojih močeh pomaga ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam. Za vsako prodano nalepko z živalskim motivom nameni v naravovarstveni sklad okoli pet evrov. Za svoja prizadevanja v okviru industrijskega oblikovanja je bilo podjetje že nagrajeno.

nalepke1.jpg
st

Posebne so tudi nalepke, ki na zabaven način prikazujejo pot, ki jo mora električna energija narediti, da pride do naših domov. Če jih bomo nalepili ob gumb za prižiganje luči ali vtičnico, bo to zadetek v polno.