Živilski tehnologi pri HappyPeku so upoštevali želje in okus Barbare Miklič Türk ter skupaj z njo razvili recept za slastne piškote s temno čokolado in ingverjem, nad katerimi se je prva dama Slovenije navdušila med dolgoletnim bivanjem v New Yorku. Happypeki so za pripravo 42.000 piškotov porabili 66,5 kilograma moke, 28 kilogramov masla, 56 kilogramov sladkorja, 84 kilogramov jajc, 21 kilogramov ingverja, 56 kilogramov mandljev in več kot 192 kilogramov temne čokolade.

Pri projektu je sodelovala ustanova Pustimo jim Sanje – Fundacija Danila Türka, ki bo najbolj ogroženim in pomoči potrebnim otrokom namenila vsa zbrana sredstva. Fundacija, ustanovljena marca letos z namenom spodbujanja aktivnosti za preprečevanje in odpravljanje posledic nasilja nad otroki, deluje tako v Sloveniji kot na mednarodnem področju.

Dogodek HappyPek peče z zvezdniki bo potekal vsake tri mesece in vselej z drugim slovenskim zvezdnikom. HappyDobrote po zvezdniškem okusu in recepturi bodo na prodaj še ves mesec po dogodku. Ves izkupiček od prodaje bo šel v dobrodelne namene, prejemnika pomoči pa bo vselej izbral sodelujoči zvezdnik sam.