Njihovi lastniki so jih pripeljali iz Slovenije, Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske in Slovaške. Tradicionalno razstavo, na kateri so si številni obiskovalci oba dneva lahko ogledali več kot dvesto pasemskih in domačih mačk, je organiziralo Felinološko društvo Ljubljana.

Razstave so lepa priložnost, da se ljubitelji in lastniki mačjih kosmatink pobliže seznanijo s posameznimi pasmami, tisti, ki se za nakup pasemske mačke šele odločajo, pa pri vzrediteljih dobijo pomembne informacije o posebnostih in značajskih lastnostih pripadnic posameznih pasem.

Najlepše mačke so si zaslužile nagrade v posameznih kategorijah, med katerimi sta najbolj zaželena naziva BIS (Best in show, najlepša muca v posamezni kategoriji) in BOB (Best of best, najlepša muca na celotni razstavi). Nagrajene pa so bile tudi mačke v vrsti posebnih tekmovanj: legel, mačjih veteranov, svetih birmanskih mačk, najlepše okrašenih razstavnih kletk, mačk z zlatimi ali srebrnimi oznakami ter najbolj simpatičen Valentinov mačji par po izboru obiskovalcev razstave.

Nekaj utrinkov z razstave si oglejte tukaj.