Omarice brez ličnic ali uporabne mizice so dovolj, da nanje postavimo preprosto svetilko ali nekaj knjig. Če pa bi poleg postelje radi imeli budilko, radio, kozmetiko in zlatnino, potem bo primernejša omarica s predali in ličnicami, ki bodo predmete skrile pred pogledi in preprečile prašenje. Kar koli že boste izbrali, kos pohištva, ki ga nameravate postaviti zraven postelje, naj bo stabilen, enostavno dostopen in enako visok kot postelja.

Priročni predalniki za shranjevanje

spalnica2.jpg

Predalniki enakih ali različnih velikosti, omarice ali kombinacije obojega nudijo številne in uporabne možnosti za shranjevanje predmetov, drobnarij in posteljnine. Komode z velikimi predali so odlične za shranjevanje različno velikih predmetov, hkrati pa bo na njih vedno dovolj prostora za postavitev luči ali budilke. Izogibajte se odlaganju prevelike količine predmetov, saj bi jih ponoči lahko vrgli na tla.

Če v omarah nimate dovolj prostora ali bi radi imeli na dosegu roke, medtem ko ležite v postelji, različne predmete, bo priročen predalnik najboljša možnost. Lažje in manjše stvari shranjujte v vrhnjem predalu, težje pa na dnu. Izogibajte se prenatrpanosti predalov, saj jih boste zaradi tega težje odpirali. Višja komoda bo v spalnici uporabna za postavitev televizorja. Postavite in namestite jo lahko tako, da bo ekran kar najbolje viden iz postelje.

Premično pohištvo za majhno spalnico

spalnica3.jpg

Kadar imate v spalnici malo prostora, je uporabno predvsem pohištvo, ki ga lahko po potrebi premikamo in prilagajamo našim potrebam. Poleg postelje lahko postavite tudi manjšo mizico, na katero odložite nočno lučko, budilko ali kozarec vode. Mizice so nižje in lažje od omaric, vnašajo v prostor zračnost in ga odpirajo. Da bo prostor poleg postelje kar najbolj urejen, uporabite za odlaganje odvečnih stvari dekorativne pletene košare ali škatle, ki jih postavite na tla.

Če nameravate v nočni omarici shranjevati denar, izberite model, ki ga boste lahko zaklenili. Nočna omarica ali mizica, ki bo stala zraven postelje, naj bo takšna, da boste lahko s slednje brez težav videli budilko ali ugasnili oziroma prižgali luč.