God svetega Valentina pri nas praznujemo že dolgo, vendar je imel drugačen pomen. Znan je pregovor, da Valentin - prvi spomladin (pomladni svetnik) - prinese ključ do korenin, zato se po starem kmečkem koledarju na ta dan začnejo prva dela v vinogradih in na vrtovih. Poleg tega naj bi se takrat snubili ali ženili tudi ptički (ti se ženijo tudi na Gregorjevo in Vincencijevo), v Beli krajini pa pravijo, da se z valentinovim začne prvi spomladanski dan.

pticki.jpg

V severovzhodni Sloveniji gospodinje na valentinovo po drevju in grmih nastavijo otrokom Valentinove potičke. Kot dan zaljubljencev valentinovo praznujemo šele v sodobnem času. Tako pojmovanje praznika je prišlo k nam z Nizozemske.

Kako izkazati ljubezen za valentinovo

parcek.jpg

Valentinovo nas spomni na ljubezen do najdražje osebe, če je ta morda že šla malo v pozabo. Pari, ki so skupaj malo časa, z ljubeznijo in izkazovanjem le-te nimajo toliko težav kot tisti, ki so skupaj že desetletja. Naj vas trgovine in reklame ne zavedejo v brezglavo zapravljanje. Preproste geste od srca so najboljši način, da drugemu podarite darilo ljubezni. Pokažite mu ali ji, da plamen ljubezni med vama še gori.

srcki.jpg

Napišite številna sporočilca in jih pametno razporedite po stanovanju. Lahko so to sporočilca, ki vodijo do “vašega srca” ali pa takšna, ki bodo na vašo ljubezen spominjala vsak dan. Če se nervira zaradi tistega kilograma več, ji v hladilniku pustite sporočilce: “Ne sekiraj se. Zame si najlepša ženska na svetu.” Če načrtujete vročo noč, pa naj ga že na vhodnih vratih pričaka listek: “Vstop na lastno odgovornost. Za vrati se skriva divja mačka.”

Najpomembnejša je pozornost

welnes.jpg

Presenetite ga po službi in ga pričakajte s steklenico najljubšega vina in kanapejčki. Seveda ne pozabite na seksi videz, da ga boste prepričale v piknik na prostem, v avtu ali kar doma na preprogi… Svoje najlepše spodnje perilo zavijte kot darilo in dodajte sporočilo, ki obljublja romantičen večer. Kateri moški se ne bo razveselil? Poiščite najbolj romantično pesem ali pa vajino najljubšo ljubezensko pesem in besedilo s šminko napišite na ogledalo.

vrtnice.jpg

Zakaj bi čakala do večerje, začnita z zajtrkom v postelji. Pripravite njene najljubše jedi, kupite cvetje, pojdite v bližnjo pekarno po svež kruh in rogljičke.

Presenetite z drznostjo

Svojo ljubezen izpovejte javno. Pokličite na radijsko postajo, naj zavrtijo njeno oziroma njegovo najljubšo pesem. Plešita pod zvezdami. Potrebujeta le glasbo, teraso, balkon ali parkiršče in svet je vajin.