Oblikovno in arhitekturno najdrznejše zamisli

Natečaj je namenjen vsem, ki se sami aktivno ali prostočasno posvečate prenovi in nadgradnji svojega bivalnega okolja, tako notranjosti kot zunanjosti. Ytong je prepoznaven in tradicionalen gradbeni material na tem področju, saj zaradi svojih izjemnih lastnosti, še posebno obdelovalnih možnosti, omogoča tudi izvedbo oblikovno in arhitekturno najdrznejših zamisli. Z malo domišljije ga lahko uporabite tako za mizo in stol kot za kavč in pohištvo v dnevni sobi ali spalnici. 

ytong2.jpg

Domišljija je tudi vodilo natečaja, saj je njegov namen pridobiti in nagraditi najbolj kreativne in zanimive ideje o možni uporabi gradbenega materiala Ytong pri prenovi in osvežitvi doma. Vse, kar morate narediti, je, da na podjetje Xella porobeton Slovenija do 16. marca 2011 pošljete svoje Ytong ideje in načrte. Kje pa boste našli dobre ideje? Poglejte vaš dom skozi oči domišljije. Priložnosti za zanimive rešitve je veliko. Če si le upate. Pa veliko sreče!

ytong1.jpg

Zakaj uporabiti Ytong pri obnovi doma?

Učinkovitost je v pravi kombinaciji lastnosti. Gre za naraven material, ki je povsem enostaven za obdelavo, saj ga z lahkoto žagamo, brusimo, podaljšujemo, dolbemo, vrtamo in fino obdelujemo v želene, tudi krivuljaste oblike. Odlikujejo ga odlična toplotna zaščita, požarna odpornost, potresna varnost in zvočna izolacija. Različni formati in majhna teža gradbenih zidakov omogočajo vsestransko uporabnost . Ker se vgrajuje po suhem postopku s tankim slojem lepilne malte, je sušenje izredno hitro in je izdelek po vgradnji takoj uporaben. Tudi gradbišče med gradnjo ostane čisto.

ytong3.jpg

www.xella.si