Prvi hrvaški vzgojitelj orjaških afriških polžev Mihael Kniplić iz Selnice pri Čakovcu je dejal, da je prve orjaške afriške polže kupil v Sloveniji. Sprva ni imel namena, da bi jih gojil, je pa pred tremi meseci ugotovil, da je iz prvotnih nekaj polžev v terariju nastalo približno 400 polžkov.

Kniplić ni vedel, kaj bi s "celo vojsko polžev", zato se je odločil, da bo objavil oglas v časopisih, da jih prodaja. Prejel je številne klice ljudi, ki so bili skeptični do človeka, ki prodaja orjaške polže kot hišne ljubljenčke, saj gre običajno za škodljivce na vrtu ali gurmansko poslastico. Orjaški polž tudi v Afriki velja za škodljivca, medtem ko je kot hrana priljubljen v Aziji, posebno na Kitajskem.

Mladi Čakovčan je še povedal, da je večino polžev razdelil, nekaj pa jih je tudi prodal. Za vsakega je zahteval približno 1,35 evra. Poudaril je, da orjaški afriški polži rastejo vse življenje, lahko pa doživijo tudi sedem let. Sicer pa v enem letu zrastejo iz "kroglice" velikosti nekaj milimetrov do živali, ki je dolga tudi 20 centimetrov.

Ne glede na vse pa lastnikom zagotovo ni treba teči za svojimi novimi ljubljenčki.