Metoda kuhanja in pomisleki

puran.JPG

Za vsak kilogram mesa morate vklopite en 50-minutni cikel. Če puran na primer tehta dva kilograma, ga pripravite z dvema 50-minutnima cikloma. Purana, ki mora biti hermetično zaprt v primernih vrečkah za pečico, enostavno postavite v pomivalni stroj, kjer se bo kuhal na paro.

Poskusna priprava

Za preizkus so v pomivalnem stroju pripravili 2,5-kilogramskega piščanca in rezultati so bili impresivni: meso je bilo čvrsto, nežno in sočno ter seveda popolnoma brez vonja ali okusa, ki bi dal slutiti, da je bil pripravljen v pomivalnem stroju. Za pripravo so uporabili dva cikla pomivalnega stroja, meso pa je bilo pečeno do zlato rjave in hrustljave skorje. S termometrom za meso so poskrbeli, da temperatura mesa ni narasla nad priporočljivih 62 stopinj Celzija.

Prava stvar

puran1.jpg

Če niste navdušeni nad parnim kuhanjem s pomivalnem strojem in termometrom, lahko namesto tega vedno uporabite parno pečico Electrolux. Obširen razpon predhodno programiranih nastavitev omogoča popolne rezultate in zmanjša čas za preverjanje procesa pečenja.