Če želite slediti zadnjim trendom, ki rdečo postavljajo za vodilno ali pomožno barvo v prostoru (z detajli), analizirajte interjer in se odločite, kakšen pomen bo imela v njem. Pazite le, da ne bo prevladala v prostoru: preveč rdeče namreč ustvari preobremenjen in preveč dinamičen ambient.

Čeprav se nekateri po nepotrebnem bojijo učinka rdeče v prostoru – glede na miren značaj jo doživljajo kot preveč dinamično – je praksa pokazala, da jo potem, ko jo enkrat uporabijo, le s težavo zamenjajo za svetlejše in bolj umirjene barve. Če se je kljub vsemu čez čas naveličate, jo zamenjajte z rumeno ali oranžno, da boste ohranili zanjo značilno toplino.

red_room.jpg

Rdeči kuhinja in jedilnica

Rdečo kuhinjo lahko oblikujete na več načinov. Izberite prelivajoče se odtenke rdečih ličnic na kuhinjskih omaricah ali pa spodnje in zgornje elemente pobarvajte v rdečo. Rdeča je idealna za kombiniranje z belo, sivo, črno. Pazite le, da jo mešate samo z dvema od naštetih barv. Izberite jo za izstopajočo barvo ali jo uporabite za okrasne predmete. Kuhinja, začinjena z rdečo, bo dobila dodaten šarm in lepoto.

Če imate rdečo kuhinjo, potem z njo povezano jedilnico uredite tako, da se rdeča na diskreten način pojavlja v detajlih, kot so na primer dekorativne blazine za sedenje ali dekoracija mize. Tako boste uravnotežili prostor, kar se količine rdeče barve tiče.

red_room2.jpg

Za drugačno dnevno sobo

Rdeč kavč v dnevni sobi da prostoru novo dimenzijo. Odtenek izbrane rdeče barve, ki je odvisen od materiala (usnje, tkanina, mikrofibra)  bo zaključil celoto. Bolj zračni svetlo rdeči odtenki so bližje minimalistično urejenim ambientom, medtem ko so mračnejši, temno rdeči odtenki bližje klasiki. Če ima sedežna garnitura vidne lesene dele, potem rajši izberite temno rdeč odtenek, ki bo na prefinjen način poudaril barvo lesa. Rdečo sedežno garnituro lahko kombinirate še z dvema različnima barvama: izberite rdeč trosed ali dvosed, drugi elementi pa naj bodo v drugi barvi.

Drobni poudarki

Tistim, ki jim je rdeča ljuba le prek detajlov, svetujemo, da za dnevno sobo izberejo rdeč fotelj ali dekorativne blazine. Tako bo rdeča zasijala v posameznih manj izrazitih elementih, hkrati pa bo zaradi intenzivnosti in privlačnosti v prostoru vseeno opazna.

Z rdečo lahko polepšate tudi zidove. Izberite eno izmed sten in jo oplemenitite z izbranim odtenkom rdeče. Pohištvo, ki bo stalo ob tej steni, naj bo usklajeno z izbranim odtenkom. Glejte nanj kot na element, ki je del projekcije na rdečo podlago; ocenite sami, kakšno barvno kombinacijo bi najraje videli.

Idejne rešitve za ureditev interjerja v trendovski rdeči najdete tukaj.