Predmeti morajo biti narejeni iz recikliranih ali trajnostnih materialov, izdelani s pomočjo alternativnih ali obnovljivih virov energije in brez  zdravju škodljivih snovi. Vreče za jogo, vinski kozarci, organski čaj, dnevniki, nakit, žlice – vsi so bili izbrani kot takšni z najvišjo ravnijo trajnosti.

Vinski kozarci iz doline Napa, dnevniki iz Jaipurja ...

Predelani vinski kozarci, ki jih je oblikoval Severine Zaslavski, so izjemno lepi, uporabite pa jih lahko tudi kot posode za rastline. Izdeluje jih podjetje Green Glass Company, ki odstotek dobička podari v dobrodelne namene, med drugim Svetovnemu skladu za ohranjanje divjine in drugim okoljskim neprofitnim organizacijam.

gg_willow_goblets.jpg

Darilne vrečke in dnevniki »stare šole« prihajajo iz indijskega Jaipurja, narejeni pa so ročno iz starih zvezkov, namočenih v čajno barvo. Oblikoval jih je Ruchi Agraval.

Zajemalka učinkovite oblike, s katero gre veliko manj sladkorja ali moke v nič, je narejena iz češnjevega lesa in naravno obdelana v temno barvo.

flame_blackened_spoon.jpg

Vreče za jogo v pomoč ženskam v Ruandi

Ročno izdelane vreče za jogo izdeluje združenje žensk Cocoki v Ruandi za nizozemsko podjetje. Ženske dobivajo pošteno plačo, podjetje jim zagotavlja usposabljanje in ves dobiček nameni programom za usposabljanje, menedžment, pismenost, računalnike in upravljanje.

peacock_yoga_model.jpg

V brazilski delavnici Carlosa Sobrala ročno izdelujejo lahek nakit, pobarvan z naravno pridobljenimi barvami. Uslužbenci, ki lahko delajo od doma, dobijo hrano in so zdravstveno zavarovani, podjetje pa ima tudi pokojninski načrt.

sobral_bracelet.jpg

Čajni listi, pakirani v razgradljive vrečke iz koruze in svile - čaj Teatulia, ki ga izdelujejo v Bangladešu, je stoodstotno organski, pridobivajo pa ga z metodo fukuoka – v zaprtem ekosistemu, ki pomaga pri ohranjanju vrst in se zanaša na deževnico.