Obveščanje o neželenih dogodkih doma

Nova storitev Varen dom je zdaj na voljo tudi zasebnim uporabnikom. Gre za zaznavanje in prenos alarmnih sporočil ter obveščanje naročnikov o neželenih dogodkih na njihovem domu. Naročnik ima doma posebno terminalno opremo, ki javlja prisotnost tuje osebe in druge izredne dogodke. Informacijo o dogodku lahko uporabnik prejme z SMS-sporočilom, po e-pošti ali s samodejnim telefonskim klicem.

Storitev Varen dom ponuja tudi možnost videonadzora doma z IP-kamero prek spletnega portala v realnem času ali s snemanjem krajšega videoposnetka ob sproženju alarma. Naročniki imajo dober nadzor nad lastnim domom, saj ob vsakem dogodku na domu dobijo pravočasno informacijo, na osnovi katere lahko ukrepajo, poleg tega si lahko sami nastavijo najprimernejši način obveščanja.

V skladu z zasnovo inteligentnega doma

Varen dom se s prilagoditvami in nadgradnjo približuje zasnovi inteligentnega, pametnega doma. Komunikacijske in druge tehnologije, temelječe na internetnem protokolu, že danes omogočajo povezljivost in upravljanje z različnimi inteligentnimi sistemi v stanovanju ali stanovanjski hiši na daljavo ali znotraj objektov. Uporabne so za varovanje, opozarjanje na nepredvidene dogodke, nadzor in upravljanje vhodnih vrat in oken, hišnega zvonca, razsvetljave, senčil, ventilacije, ogrevanja, gospodinjskih aparatov…

Storitev je možna prek širokopasovnega dostopa xDSL ali na optičnem omrežju, ima pa tudi možnost redundančne povezave prek mobilne internetne povezave.