Bogastvo kot dragulj žarečih barve in novih oblik spreminjajo to blago, ki je že od nekdaj znamenje luksuza, v dizajnersko orodje 21. stoletja. Žamet je čudovito raznovrsten in ga lahko uporabimo kjer koli v hiši. Poseben je zaradi tega, ker daje nadih sijaja, kot ga ne nobena druga tkanina.

Primeren za vse prostore, posebno za spalnico

zamet4.jpg

V kakršnem koli slogu je opremljeno vaše stanovanje, lahko opremo učinkovito dopolnite z enkratnimi trendovskimi kosi iz žameta: od zofe Ligne Roset v živahni barvi citrusov ali turkizni do elegantnega stola Eichholzt izdelovalca Occa Home v srebrnkastem žametu. Lahko pa izberete tudi iz široke ponudbe žametnih tapet, ki bodo prostoru dodale barvo in teksturo.

Žamet je še posebno primeren za spalnico. Izberete lahko posteljo iz žameta, žametno pregrinjalo ali pa se za učinkovit poudarek prostora odločite za tapecirano vzglavje, prevlečeno v to razkošno tkanino. Kanček luksuza bosta spalnemu prostoru dodala v žamet odet naslonjač ali tabure. Piko na i pa dodajo žametne zavese, ki v zimskem času učinkovito preprečijo vdor hladnega zraka v stanovanje.

Od kraljevske škrlatne do vroče ciklamne

zamet3.jpg

Katere barve žameta izbrati? Nikoli ne boste zgrešili s škrlatno, ki je že sama po sebi znamenje kraljevskega prestiža, če pa bi radi posegli po sodobnejši barvni paleti, so vam na voljo vroča ciklamna, smaragdno zelena ter biserna ali barva črnila - slednji za tiste, ki prisegate na klasične barve.  Pogumnejši se boste odločili za kombinacijo barv ali pa boste kavč in posteljo okrasili z blazinami v zelenih, rdečih ali turkiznih odtenkih.