»Sončne elektrarne so danes ena najbolj zanesljivih naložb, pri kateri imata energetski izkoristek in dolgoročno delovanje veliko večji vpliv na donosnost kot začetni stroški investicije. V primeru naše elektrarne pričakujemo povračilo naložbe v osmih letih, predvidena letna proizvodnja bo 130 megavatnih ur (MWh), kar zadošča za potrebe približno 35 gospodinjstev. Poleg tega Iskratel s postavitvijo sončne elektrarne izkazuje svojo okoljsko osveščenost, saj je ekološka vrednost v predvidenem prihranku 80 ton emisij ogljikovega dioksida na leto,« je ob otvoritvi povedal Metod Zaplotnik, finančni direktor Iskratela.

Predsednik uprave družbe Bisol dr. Uroš Merc je poudaril dobre priložnosti, ki jih fotovoltaika ponuja. »Fotovoltaika je izjemno perspektivna energetska dejavnost, ki bo že prej kot leta 2020 predstavljala konkurenčnost konvencionalnim energetskim virom na več kot 90 odstotkih evropskega trga. Veseli nas, da vedno več podjetij prepozna priložnost in izkoristi primerne strešne površine za proizvodnjo zelene električne energije.«

»Pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov je pomembno zaradi varstva okolja, vse večjih potreb po električni energiji in tudi pomanjkanja novih virov energije.  Naša skupina je v letošnjem letu v obratovanje vključila že sedmo lastno sončno elektrarno. Skupna vgrajena moč vseh trenutno znaša 343 kilovatov. Tudi v prihodnje bomo svojo pozornost in aktivnosti usmerjali na področje izrabe obnovljivih virov«, je med drugim povedal mag. Bojan Luskovec, predsednik uprave Elektra Gorenjska.