Mačje lepotice se predstavijo

Obiskovalci razstave mačjih lepotic si bodo v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti v Ljubljani med 10. in 18. uro lahko ogledali okoli dvesto pasemskih in domačih mačk iz Slovenije, Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske in Slovaške. Dvodnevna razstava je odlična priložnost za stik z lepoto po mačje, kakršno narekujejo strogi pasemski standardi, pa tudi z vzreditelji in lastniki, pri katerih se je mogoče pozanimati o posebnostih in značaju posameznih pasem.

macja_razstava.jpg

Na razstavi, ki jo prireja Felinološko društvo Ljubljana, bodo na voljo informacije o oskrbi mačk in življenju z njimi, na stojnici pa se bo predstavilo društvo za zaščito mačk Mačjelovka. Najlepše mačke bodo prejele nagrade v skladu s pravili Mednarodne felinološke zveze. V soboto bodo razglasili najlepšo mačko med veterani in seniorji, najlepše okrašeno kletko in najbolj prikupnega mladička, v nedeljo pa najlepšo mačko pasme rex, najlepše okrašeno kletko in  v čast prihajajočemu valentinovemu še najlepši Valentinov mačji parček.

stojnica.jpg

Bodi moj s(m)rček

Namenite nekaj pozornosti pred praznikom zaljubljencev tudi tistim brezdomnim kosmatincem, ki so odvisni od skrbi prizadevnih prostovoljcev. V soboto bodo na izobraževalno-prodajni stojnici pred trgovskim centrom City Park v Ljubljani, ki bo odprta od 8. do 21. ure, prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana ponujali izobraževalno gradivo ter izdelke iz spletne trgovine Nakupi iz srca. Zbirali bodo tudi odeje in rjuhe za brezdomne živali, dobrodošla pa je tudi vsa druga pomoč v obliki pasje in mačje hrane ter opreme in drugih pripomočkov za pasje in mačje varovance.