To je lahko odlična rešitev, kako prihranite plin in vodo ter se vedete ekološko. Solarna vreča je pravzaprav le vreča, ki je na zunanji strani črne barve; samo napolnite jo z vodo, obesite jo na sončno mesto za nekaj ur čez dan in voda se bo dovolj ogrela, da se boste lahko prijetno oprhali Vreča ni draga, stane le okoli deset evrov.

best_camping_shower_bag_1.jpg

Prihranite plin

Sicer ne deluje tako dobro v hladnejših mesecih, vendar bo zelo učinkovita v toplih poletnih dneh. Tako vam ne bo treba segrevati vode na drug način. Ob oblačnem vremenu se bo voda nekoliko manj segrela – v tem primeru malo pred umivanjem dodajte v solarno vrečo dva kozarca tople vode, ki ste jo uporabili za kuhanje.

Prihranite vodo

Več vode ko boste natočili v vrečko, dlje časa se bo segrevala Zato je natočite le toliko, kot je res potrebujete in ne pretiravajte. Običajno lahko vreča sprejme 20 litrov vode, vendar jo lahko za prhanje porabite samo 5 litrov.

Pipa za vodo na solarni vreči je majhna, zato voda ne odteka prehitro. Vedite se varčno in najprej sperite umazanijo z vodo, potem pa jo zaprete in se namilite, na koncu pa sperete. Metodo sicer zlahka prenesete tudi v vsakdanje prhanje pod domačo prho in prihranili boste pri porabi vode.

 

solar_shower.jpg

Pred umivanjem preverite temperaturo vode

Prenašanje plinskega gorilnika in vode je običajno najbolj zoprna stvar pri kampiranju. Solarna vreča pa vam pomaga zmanjšati količino obojega. Bodite pozorni le na temperaturo segrete vode, da se ne opečete, saj se lahko v največji vročini zelo segreje.

Primerno vzdrževanje

Na koncu sezone solarne vreče ne pozabite temeljito sprati z vodo, da preprečite razvoj plesni in bakterij. Prav tako naslednje leto pred prvo uporabo sperite vrečo z zelo vročo vodo, ki pa sme biti vrela.

Na žalost so solarne vreče narejene iz okolju neprijazne plastike, a če boste s svojo vrečo ravnali previdno in je ne postavljali direktno na kamnite površine, bo zdržala več let. Ko pa ne bo več uporabna, jo reciklirajte.