Za razliko od večine projektov, ki se začnejo z oblikovanjem, se je gradnja vile Welpeloo začela z nabiranjem materialov iz lokalnih tovarn in skladišč. Ekipa je uporabila tudi spletno storitev Google Earth, da je našla zapuščene zgradbe v okolici zemljišča v Enschedeju na Nizozemskem. Arhitekti trdijo, da je iz recikliranega materiala skoraj 60 odstotkov zunanjosti in skoraj 90 odstotkov notranjosti.

clipboard05.jpg

Ogrodje hiše je iz jekla, ki so ga dobili v zapuščeni tovarni tekstila. Zunanjost je obložena s toplotno obdelanimi lesenimi deskami, ki so jih dobili iz kar 600 velikih koles za navijanje kablov.

clipboard03.jpg

Notranjost je še bolj zanimiva – oglasni napisi so spremenjeni v omarice, ki razkrijejo svoje poreklo, ko odprete predal. Arhitekti so krajane prosili, naj poiščejo svoje pokvarjene dežnike, katerih krake so uporabili za izdelavo originalnih svetilk.

clipboard04.jpg

clipboard02.jpg

Veliko dnevne svetlobe in prostora naredi hišo zelo prijetno za bivanje, arhitekti pa so se potrudili, da na prvi pogled ni videti, iz česa so pravzaprav prišli gradbeni deli zanjo.