Tradicionalna oblika zelenjavnega vrta so dolge, urejene vrste rastlin, z drugo vrsto zelenjave v vsaki vrsti. Te navadno potekajo od severa proti jugu, tako da so rastline od jutra do večera deležne čim več sonca. 

Med vrstami rastlin naj bo dovolj prostora

vegetable_garden_detail.jpg

Med vrstami rastlin naj bo dovolj prostora, da boste lahko hodili med njimi, jih pleli in zalivali, ne da bi zelenjavo poškodovali. Posadite svojo najljubšo zelenjavo s pomočjo vrvi v ravne vrste, vrsto zelenjave pa označite s karticami, na katere boste izpisali njeno ime.

vegetables_garden_picture_trellis.jpg

Nekoliko dvignjena površina vrta je dobra izbira za vašo zelenjavo – na območje zelenjavnega vrta nanesite malo več zemlje in jo obkrožite z okrasnim kamenjem. Poskrbite, da bo površina zelenjavnega vrta ravna, sicer lahko imate ob vsakem večjem nalivu precejšnje težave.

Ni nujno, da se držite klasične postavitve

3_raised_vegetable_garden.jpg

Ni treba, da se držite klasične postavitve zelenjavnega vrta. Morda si boste omislili krajše in širše vrste ali pa boste zelenjavo vzgajali v cvetličnih lončkih – zakaj pa ne? Vzgajanje je uspešno v različnih oblikah. Če se bojite neuspeha, je preverjena formula sicer najbolj zanesljiva, vendar pa ste z nekaj vztrajanja in preizkušanja slej ko prej nagrajeni s plodovitim in bogatim vrtom.

807_13_9336_vegetable_garden_web.jpg